08. december 2021
Spelling doorschuifdictee
Een actieve, spelende én bewegende werkvorm om de woorden van het woordpakket van spelling te oefenen. In het blog wordt uitgelegd hoe deze werkvorm werkt aan de hand van een omschrijving en ondersteunende afbeeldingen.
24. november 2021
Werkvormen voor bewegend leren
Dit blog heb ik geschreven om jullie te inspireren en van ideeën te voorzien, maar dan gratis!! Allereerst er is al héél veel gratis te vinden (en serieus, denk je dat je unieke ideeën gaat vinden in een workshop of boekje?!). Waar zou die inspiratie vandaan komen? Goede ideeën, waar ook vandaan, komen uiteindelijk toch altijd terecht op het internet!
17. november 2021
Spelling estafette
Een leuke werkvorm die helemaal past binnen bewegend leren. Alle kinderen zijn actief en oefenen met de spellingswoorden. Weten hoe het werkt? Lees snel verder!
28. oktober 2021
Tafeldraaischijfjes
Heb jij de tafeldraaischijfjes en wil jij ze ook voorzien van een een antwoordencirkel? In dit blog lees je hoe dat heel eenvoudig doet.
01. oktober 2021
Bewegend leren – zonder bruine boterham met kaas
Bewegend leren is leuk, maar ook daar wil je wel eens wat anders dan rennen naar de overkant of met stoepkrijt sommen of woorden opschrijven. Een simpel trainingshesje mét een transparant zakje er op, biedt enorm veel mogelijkheden om te variëren in werkvormen. In dit blog neem ik je mee om je te inspireren en uit te leggen hoe je dit idee verder uit kunt werken.
15. september 2021
6 redenen waarom het goed is om bewegend leren in te zetten
Wat is bewegend leren? Is het wel wetenschappelijk bewezen? En waarom zou ik er aan beginnen? Deze vragen worden in het blog beantwoord en je krijgt er ongevraagd ook nog wat extra argumenten bij! 😉